Kiinalainen vapaa-aika

Vielä muutama vuosi sitten ei ollut kovinkaan yleistä kuulla kiinalaisten puhuvan golfista, purjehtimisesta tai moottoripyörällä kruisailusta pitkin mannerta. Asiat kuitenkin muuttuvat nopeasti ja nykyään ihmiset sijoittavat enemmän aikaa ja rahaa itseensä.

Monet lännessä yleiset harrastukset ovat vasta rantautumassa Kiinaan. 

Raha ei ole rajoitteena harrastuksiin, mutta on olemassa varsin käytännön läheisiä kiinalaisia juttuja, jotka vaikuttavat harrastusten yleistymiseen. Kuinka esimerkiksi purjehtiminen sopii kansalle, joka perinteisesti suhtautuu veteen varoen ?  Entä innostuuko varakas henkilö moottoripyöräilyn maailmaan maassa, jossa perinteisesti yläluokka ajaa autolla ja vähävaraiset moottoripyörällä?

Veneily tulee yleistymään, mutta millä aikataululla? Purkkareita vai moottori-veneitä? Mitä lainsäädäntö sanoo veneilystä tai moottoripyöräilystä? Miten käy autojen tuunaaminen maassa, jossa myydään miljoonia autoja kuukaudessa? Onko moottoriurheilu tulossa? Ensimäiset kiinalaiset ovat tehneet autoilla matkoja jo rajojen ylitse, jopa Suomeen asti, mutta yleistyykö karavaanaritoi-minta? Leirintäalueet? Marinat? Entä voidaanko myydä palveluita?

Niin paljon avoimia kysymyksiä, niin paljon mahdollisuuksia.

Olemme ENTEQssä seuranneet vapaa-ajankin osalta Kiinan kehitystä länsi-maisesta näkökulmasta vuosikausia. Vaikkakin edelleen on olemassa paljon hidasteita asioiden kehittymiselle, vauhti kiihtyy ja vapaa-aikaan liittyvät liiketoimintamahdollisuudet ovat jo nyt valtavat.  

Miksi et seuraisi oman toimialasi tilannetta iskuetäisyydellä yhdessä ENTEQin kanssa ?

 • CIEPEC 2019-messut Pekingissä

  China Association of Environmental Protection Industry järjestää 12.-14.6.2019 Pekingissä jo 17. ympäristöteknologia messut.

  Lisätietoja: http://www.chinaenvironment.org/en.htm

   
 • Ympäristötoimialan yrityksille

  Kiinalainen yhteistyökumppanimme BEIJING ENVIRONMENT SANITATION ENGINEERING Co. (BESG) hakee kansainvälistymishankkeensa investointikohteeksi ympäristötoimialalla palveluita tuottavaa suomalaisyritystä.

  BESG on Kiinan valtion omistama vuonna 1949 perustettu suuryritys, joka on erikoistunut katujen puhtaanapitoon, jätteen keräykseen, kuljetukseen, kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Yrityksen pääpaikka on Peking ja se toimii 13 Kiinan provinssissa.  

  Lisätietoja: Kai Stenberg, 050-539 9828 

   
 • Yhteistyössä

  Asia-Finland Law Consulting Ltd.

             

  Enteqin pitkäaikaisena juridisena partnerina Kiinassa, Vietnamissa ja muualla Aasiassa toimii Asia Finland Law Consulting.