Valmistuttaminen Kiinassa

Useimmilla toimialoilla tuotteiden myyntihinnat ovat markkinan säätelemiä, eikä niihin voida paljoakaan vaikuttaa. Kun haetaan tuottavuutta, usein ainoaksi keinoksi jää hankinnan hintojen optimoiminen - ja tämä ohjaa ostoja Aasiaan.

Kiina on ollut maailman tehdas jo kymmeniä vuosia. On tavanomaista, että brändituotteet suunnitellaan lännessä ja valmistetaan halvan työvoiman maissa. Tätä kutsutaan valmistuttamiseksi tai oem-valmistukseksi. Nykyään useat kauppaketjut liittävät oman tuotemerkkinsä suoraan itämaiseen standardi-tuotteeseen.

Valmistuttamisen esimerkkejä löytyy lähes kaikilta toimialoilta. Merkittävä osa lännessä myytävistä teknisistä tuotteista ja komponenteista tulee Aasiasta, usein ostajan tuotemerkein varustettuna.

Vaikka tarjolla on paljon std-tuotteita, kannattaa harkita olisiko oman suunnittelun mukaisella valmistuttamisella saavutettavissa kilpailuetua. Valmistuttaminen edellyttää perusteellista pohjatyötä, onnistunutta toimittajavalintaa, ohjeistuksen tarkkaa laatimista ja välittämistä, sekä vähintään aloitusvaiheen toteutuksen seurantaa.

Valmistuttaminen on kustannustehokasta ja toimivaa, mutta edellyttää tarkkuutta valmistajien valinnoissa ja jatkuvaa laadun valvontaa toimituserille. Kun oma logosi on tuotteen päällä, laadulla on entistä tärkeämpi rooli.

Valmistuttaminen saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta ENTEQin avulla sen saa toteutettua yllättävän helposti.

 

 

 • Ympäristötoimialan yrityksille

  Kiinalainen yhteistyökumppanimme BEIJING ENVIRONMENT SANITATION ENGINEERING Co. (BESG) hakee kansainvälistymishankkeensa investointikohteeksi ympäristötoimialalla palveluita tuottavaa suomalaisyritystä.

  BESG on Kiinan valtion omistama vuonna 1949 perustettu suuryritys, joka on erikoistunut katujen puhtaanapitoon, jätteen keräykseen, kuljetukseen, kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Yrityksen pääpaikka on Peking ja se toimii 13 Kiinan provinssissa.  

  Lisätietoja: Kai Stenberg, 050-539 9828 

   
 • Yhteistyössä

  Asia-Finland Law Consulting Ltd.